Vår story

I tusentals år tuggade vi på det naturen skapat - tills plasten tog över. Dagens tuggummi innehåller plaster som naturen inte kan bryta ned. Det skräpar ned våra gator och blir till mikroplaster som sprids i vår natur och våra vattendrag. Djur får i sig plasterna och till slut hamnar det i maten vi äter.


Få känner till tuggummits negativa effekter. Det vill vi ändra på!

Resan började hemma i våra kök. Genom hundratals experiment lyckades vi skapa den rätta konsistensen och smaken. Helt baserat på naturgummi. Med stora visioner – och inspiration från våra entreprenörsfamiljer – tog vi steget och startade Sveriges enda tuggummifabrik. Den första som funnits i landet på årtionden. Vi gjorde allt från grunden. Receptet, tillverkningen, maskinerna, smakerna. Fabriken är en magisk plats där vi för det naturliga hantverket in i framtiden.

Vi vill få människor att sluta tugga på plast. Vägen dit tror vi handlar om att skapa något helt nytt. Vår mission är att göra naturliga produkter till det bättre alternativet. Att välja naturligt ska inte kännas som en kompromiss. Att göra gott ska helt enkelt smaka gott. Vi går emot det konstgjorda och massproducerade. Vi utmanar konventioner och vill förändra vad tuggummi kan vara.
I vår (magiska) fabrik vill vi visa vad som går att skapa med hjälp av naturen och kreativitet. Resultatet är unika smakupplevelser och oväntade överraskningar.
Abtin & Farzad
Abtin Soltanpour & Farzad Amirriazi
Grundare
Chew Folk. Taste the Change.